Лазаня от патладжани

Започна да замирисва на лято. Освен, че слънцето беше доста щедро тези дни и много хора му се порадваха, хващайки тен на плажа, започват да се появяват и повече сезонни зеленчуци - тиквички, краставици, домати... 

Лазаня от патладжани

 

Ето едно предложение, с което може да комбинирате летния вкус на патладжаните и италианското очарование на лазанята. Може би, ви се струва странно, но ви гарантирам, че е много вкусно!

 
Необходими продукти:

2-3 патладжана
брашно за овалване на патладжаните
олио за пържене
1 глава лук
500 г пилешко месо
200 г кашкавал
сол на вкус

За соса:
4 домата
2-3 скилидки чесън
сол, захар, босилек на вкус

Патладжаните се нарязват на филийки, посоляват се и се оставят за 20 минути, за да се махне горчивината им. След това се овалват в брашно и се изпържват до златисто. В друг съд се изпържва лукът, нарязан на ситно и след това се прибавя нарязаното на по-едри кубчета пилешко месо (може да е пилешко филе или обезкостено бутче). Сосът се приготвя като се смилат доматите и чесъна и се подправят със захар и сол. Прибавя се нарязания на ситно босилек и се вари за кратко. Намаслява се дъното на тавичка. Подрежда се пласт патладжани, полива се с доматен сос, отгоре се слага малко от запърженото пилешко месо. Реди се в тази последователност. Завършваме с пласт патладжани и отгоре се поръсва с настърган кашкавал. Лазанята се пече в предварително загрята на около 200 градуса фурна за не повече от 20 минути.

Няма коментари