Руло с ягоди

ЯГОДИ! Съвършен плод - ароматен, сладък и няма десерт, който да не се получи вкусен! 
Изпращам сезона на ягодите, защото той е към своя край, с това пухкаво руло и много ароматен крем.
Този път няма да съм многословна, някак след писане близо месец, силите ми се изтощиха да пиша и да пиша...Надявам се всичко да мине добре и да заместя умората и напрежението с нови сили!

Руло с ягоди

Рецептата за рулото и преди съм я показвала, но пак ще я запиша. Интересното този път е, че поради определени обстоятелства, се наложи да приготвя рулото в две малки правоъгълни тави, а не в тази от фурната. Затова дори и да нямате модерна фурна и да не разполагате с голяма правоъгълна тава, рулото пак може да стане. Идеята в този блог ми направи преди време силно впечатление и по неволя се възползвах. :)  Благодарности на авторката за тази идея и подробните снимки! :)

Необходими продукти:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ванилия
1 ч.л. бакпулвер
настъргана кора на лимон 

за крема:
250 г натурално безсолно крема сирене 
250 г ягоди
пудра захар на вкус 
Разбиваме белтъците на сняг заедно с част от захарта, а жълтъците - на пухкав крем с останалата захар. Смесваме двете яйчени смеси. Разбъркваме внимателно. Ароматизираме с ванилия и настъргана кора от лимон. Добавяме на части пресятото брашно, смесено с бакпулвер. Разбъркваме. 
Разпределяме тестото по дъното на правоъгълна тава, покрита с хартия, която предварително намазваме с олио.
Печем за около 15 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
След като е готово, поставяме върху хартия за печене или друго и завиваме на руло.


Руло с ягоди


Идея: Ако нямате голяма правоъгълна тава, разпределете тестото в две купи по равно. Използвайте по възможност малко по-голяма правоъгълна тавичка. Покрийте я с хартия за печене и я намаслете. Ако нямате хартия - само намаслете добре дъното и стените с олио. Разпределете равномерно първата смес и изпечете до златисто (около 10 минути). Извадете рулото и го поставете върху хартия за печене или друго по ваша преценка и завийте на руло. Охладете дъното и стените на тавата под течаща вода и покрийте отново с хартия, намазана с олио. Изсипете другата част за рулото. След като е изпечено, завийте на руло. 

Руло с ягоди
И така време е за крема.
Крема сиренето трябва да е на стайна температура, предварително извадено от хладилника.
Разбиваме го с вилица, добавяме пудра захар на вкус и нарязани на малки парченца ягоди. Разбъркваме.
Развиваме двете рула и ги поставяме едно до друго. Намазваме ги с крема и ги завиваме на едно общо руло. Украсяваме по желание с пудра захар, разтопен шоколад или друго и оставяме за два-три часа.

Руло с ягоди

С този крем рулото става разкошно! Рядко хваля рецептите, които пиша, че са сполучливи и вкусни, но тази наистина се получи много успешна! :)

Руло с ягоди

5 коментара

  1. Вкусотия, от която се черпя! Хубав ден,слънчево настроение и поздрави вкъщи! От Катя!

    ОтговорИзтриване
  2. Светле, невероятно е рулцето, пък и с тези ягоди,ммм. Прекрасен ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  3. Светле,отново чудесен десерт си приготвила!Бих се почерпила парченце,вярвам,че е много вкусно!Прегръдка и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Охх Светле, още утре ще приготвя руло, това тук при теб е толкова изкушаващо, че няма да се сдържа :) Цвета му е като приготвено с домашни яйчица, толкова е жълто и пухкавко, ммммммм!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви, че се отбихте отново в блога! :) Радвам се, че рулото ви е харесало!
    Танче, с домашни яйца го правих. Общо взето винаги домашни яйца ползвам. Двете ми баби ме снабдяват с такива и съм щастлива за което! :)

    ОтговорИзтриване