Горската сладкарница

Честит празник на всички деца - малки и големи!
На малчуганите пожелавам много радост и безгрижно детство! А на порасналите - да не загубват детската искра в себе си. Аз все още поддържам нейния заряд. Мисля, че в това няма нищо лошо.
И макар че на празника би трябвало да предложа някоя интересна рецепта с детски привкус, аз ще покажа една от любимите ми детски приказки. :) От вчера нещо се вдетиних съвсем. Намерих старателно прибраната ми колекция от приказки "Във вълшебната гора" и реших по случай празника да покажа една тематична и с кулинарни нотки приказка.
Ако имате възможност и намерите тази поредица, не се колебайте да купите на своето дете поне една от тях. Вече не се издават и се намират трудно в книжарниците, може би, но в Интернет ги намерих. :)
И се замислих как съм израснала с римите и картинките от тези книжки, как някои ги знаех наизуст, как събирах цялата поредица от книжки (тогава бяха много по-малко на брой, има издадени и нови вече). А сега дали едно дете би се впечатлило от една подобна книжка? Наивно вярвам да е така. :)










Обещавам в някоя от следващите публикации да покажа и някоя рецепта и да не е така постно положението. А дотогава няма да ни навреди да си припомним нещо любимо от детството - било то книжка или пък десерт. :) В блога поне последното не липсва.

8 коментара

  1. Ееех, Светле, наистина ме върна в детството! И аз имах книжка от тази поредица, с друга история, но със същите герои. Сладоледът с боров мед и дренкооранжадата звучат много вкусно, може да се почерпи вдъхновение от книжката!
    Браво, Светле, че си се сетила да отбележиш деня на детето и то по толкова подходящ и сладък начин! А ние очакваме с нетърпение рецептите! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че съм успяла да те върна в детството. Наистина може да се открадне някоя идея от книжката, а картинките винаги са ми били най-любими с всичките торти и сладкиши. Може би и затова тази ми беше най-любима от всички други от поредицата. :)
      А аз ще опитвам да трупам рецепти уж, пък скоро ще видят бял свят (че и за държавен трябва да се учи...)

      Изтриване
  2. Светле, мило дете(за мен си дете, не се сърди), честит да ти е празника и за теб!
    Върна ме преди 20 години, когато точно като теб събирахме цялата колекция от тези, и от други книжки(дъщерята е на 23). Прекрасни са, и до сега помня пасажи от тях. А имаш ли поредицата за Корали? Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, много мило ми стана от твоя коментар! Много си ги харесвам тези книжки и като малка съм ги знаела почти всичките (както ми казва и майка ми). А за Корали имам само една книжка, не сме събирали всичките от поредицата. :)
      Прегръдка!

      Изтриване
  3. Все така пази детското в себе си,Светле,то ще те усмихва и разтушава!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Тази поредица наистина е прекрасна, чета ги с удоволствие :*

    ОтговорИзтриване
  5. Моите деца израснаха с тези книжки🙂 защо да не са интересни и днес🤔

    ОтговорИзтриване