Покана за събитието "Открито за диабета"

Здравейте, приятели и читатели на блога!  
Дойде ред за нова публикация в блога, която този път ще е малко по-различна. 
Искам да ви поканя на едно интересно и полезно събитие на 11 ноември (събота) в The Mall в София. То е част от образователната кампания „Открито за диабета“, която се организира за шеста поредна година от пациентски организации с подкрепата на фармацевтичната компания Sanofi.

Нейната цел  е превенция, ранно диагностициране и правилно лечение на диабета. 



 
У нас с диабет живеят около 500 000 българи, като половината не знаят дори, че са болни. Затова тази година „Открито за диабета“ стартира с поредица от безплатни измервания на кръвна захар и гликиран хемоглобин в 11 градове в България.  Посланик на кампанията е Ивет Лалова, като участие ще вземат и други кулинарни блогъри като мен, чиято задачата е всеки един от нас да разработим рецепта, подходяща за диабетици.  
На предстоящото събитие основен фокус ще е балансираното хранене и нуждата от достатъчна физическа активност за превенция от диабета, както и оказване на подкрепа към хората с диабет. Всеки от вас ще получи и безплатна картичка с рецепта, подходяща за хора с диабет, а една от рецептите на тези картички е разработена от моя милост. По пицата ще ме познаете, стига други кулинари да не са избрали да приготвят подобна.  Благодаря на организаторите за поканата! 
Заповядайте на събитието, защото ще е полезно за всички нас, а и не на последно място ще намерите вкусни и здравословни идеи, с които да обогатите менюто си!  

Очаквайте рецептата и в блога на 14 ноември, когато е денят за борба с диабета.

Няма коментари