Коледни сладки

И тази година коледното вдъхновение ме връхлетя рано-рано. И още от началото на декември се запасих с идеи какви да бъдат сладките тази година. Исках да има разнообразие и затова приготвихме вкъщи три вида различни сладки. 

Коледни сладки

Едните исках да са домашни и непретенциозни на вид. Исках да са с аромат на масло, с вкусния шипков мармалад, който майка ми приготви есента и с шоколад. Затова се спрях на една рецепта от нейния тефтер, която сме приготвяли последно преди много години и която тази Коледа съживих! Рецептата за тях ще ви представя в следващите си публикации.

Коледни сладки

Другият вид са традиционните меденки, които за втора поредна година украсих с фондан и принтирани картинки на фонданова хартия, които си поръчах по-рано, за да може да дойдат навреме и без премеждия. И тук е моментът да похваля "Сладката къща" за красивите принтове, бързината на обработка на поръчката и доставката. Принтовете им и тази година са много красиви, сами ще се убедите в това и в бъдеще при други поводи отново ще разчитам на тях, за да допринесат за празничното ни настроение. 
Правоъгълните меденки изрязах малко по-трудно с помощта на кръгъл нож за пица, защото нямам специална формичка, но пък те сами по себе си са като красиви картички, за които думи не са необходими. Вкусовете са традиционни коледни - канела и джинджифил. :)

Коледни сладки

A третият вид - напуканите сладки, които вече ви показах, са моят фаворит, защото изненадват с визията си и са като една малка кулинарна магия. Как от едни кръгли напудрени топчета се получават всякакви причудливи шарки, сякаш са покрити със сняг.

  Коледни сладки

Пожелавам на всички вкусни, красиви и уютни празници! 
Радвайте се на малките моменти, улавяйте ги здраво и с много усмивки, зарежете за малко технологиите, за да се отдадете на миговете с близките си и не спирайте да вярвате в доброто! :)

1 коментар