Коледни сладки 2018

И тази година коледното вдъхновение ме връхлетя рано-рано. И още от началото на декември се запасих с идеи какви да бъдат сладките тази година. Исках да има разнообразие и затова приготвихме вкъщи три вида различни сладки. 


Едните исках да са домашни и непретенциозни на вид. Исках да са с аромат на масло, с вкусния шипков мармалад, който майка ми приготви есента и с шоколад. Затова се спрях на една рецепта от нейния тефтер, която сме приготвяли последно преди много години и която тази Коледа съживих! Рецептата за тях ще ви представя в следващите си публикации.


Другият вид са традиционните меденки, които за втора поредна година украсих с фондан и принтирани картинки на фонданова хартия, които си поръчах по-рано, за да може да дойдат навреме и без премеждия. И тук е моментът да похваля "Сладката къща" за красивите принтове, бързината на обработка на поръчката и доставката. Принтовете им и тази година са много красиви, сами ще се убедите в това и в бъдеще при други поводи отново ще разчитам на тях, за да допринесат за празничното ни настроение. 
Правоъгълните меденки изрязах малко по-трудно, защото нямам специална формичка, но пък те сами по себе си са като красиви картички, за които думи не са необходими. Вкусовете са традиционни коледни - канела и джинджифил. :)


A третият вид - напуканите сладки, които вече ви показах, са моят фаворит, защото изненадват с визията си и са като една малка кулинарна магия. Как от едни кръгли напудрени топчета се получават всякакви причудливи шарки, сякаш са покрити със сняг.

 

Пожелавам на всички вкусни, красиви и уютни празници! 
Радвайте се на малките моменти, улавяйте ги здраво и с много усмивки, зарежете за малко технологиите, за да се отдадете на миговете с близките си и не спирайте да вярвате в доброто! :)

1 коментар