За мен и блога

Казвам се Светлана и съм на 27 години. 
Когато имам свободно време, обичам да приготвям по някоя вкусотия, с която да изненадам своите близки.

Откога датира интересът ми към кулинарията?
Винаги ми е било интересно да наблюдавам как майка ми забърква някоя вкусна яхнийка, как приготвя страхотните си торти и сладкиши или пък как баба замесва така вкусните мекички и меденки, които обожавам.
Но в последните години (може би три или четири) започнах да се интересувам повече. Разглеждах много кулинарни сайтове, блогове, форуми и открих какъв океан от рецепти има около нас, стига да искаме да разнообразим еднообразието и да внесем някаква нова нотка в менюто си. И така започнах да правя първите стъпки в необятния кулинарен свят.

Първото приготвено ястие... 
Не си спомням точно кога е бил този момент, но на осем или девет започнах сама да правя яйца на очи и бъркани яйца. :)

Защо направих този блог?
Причината да направя такъв беше, че имах за задача да направя свой личен блог - нещо като курсова работа, по- скоро част от нея. Затова се насочих към нещо, което ми харесва, а и е по-нестандартно. :)

Целта на моя блог е...
да публикувам любимите и сполучливите рецепти. Разбира се, ще има и такива, които сме опитвали за първи път и такива, които сама съм си дообогатила и подобрила.
В Интернет има много сайтове с рецепти, които не винаги се получават така, както изглеждат на снимките и понякога се превръщат в провал. Затова в блога ще събера ястия, които сме приготвяли вкъщи.
Ще откриете също и рецепти, които се срещат и в много други места. Кой не е чувал и не е опитвал Бисквитена торта или пък Миш-маш ? Затова не казвам, че блогът ще е уникален и неповторим. Той ще представя моето виждане и вкус, моята фантазия и стил.
Не обичам да спазвам стриктно всяка рецепта и почти винаги приготвям ястията по мой вкус (с изключение на десертите, при които спазването на пропорциите е най-важното).

И накрая за финал...
Надявам се, че тук ще откриете своята любима рецепта. Но най-важното е да готвите с любов и фантазия и да импровизирате, да откривате нови вкусове, да намирате интересни идеи (и благородно да си открадвате по някоя). :)

И още нещо от мен в отговорите на въпросите от едно блогърско предизвикателство:
Отговори на въпросите на Лу
Отговори на въпросите на Петя и Гери 
  Blogger Comment
  Facebook Comment

6 коментара:

 1. Светлана,много ми е приятно, че откривам твоя блог, представяш чудесни неща, ще ги разглеждам с удоволствие!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти много за милите думи, Мари! Радвам се, че блогът ти харесва и че честичко ще го посещаваш! :)
   Хубав ден ти желая! :)

   Изтриване
 2. Здравей, мило момиче! Позволявам си да се обръщам към теб на "ти", тъй като в блоговото кулинарно пространство някак всички се усещаме близки помежду си. Надявам се да не ми се сърдиш. Сега откривам твоето вкусно местенце и съм възхитена от факта, че едно толкова младо момиче успява да се справя така успешно в кухнята. Радвам ти се и ще надничам в уютната ти страничка!
  Поздравявам те, Светле!
  Пожелавам ти много успехи, и тук, и във всичко, което ти предстои!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравей, Вили!
   Много ти благодаря за милите думи и се радвам, че блогът ми те е впечатлил! :)

   Изтриване