Течен шоколад от авокадо

Отново една рецепта в блога, която мога да нарека здравословна. Не е нискокалорична, защото знаем, че авокадото е доста калоричен плод, но от друга страна в този течен шоколад има три основни съставки  - авокадо, какао и малко мед за сладост. Върху тази основа може да се нарисуват много вкусове и аромати. Добавете малко ванилия и фино смлени печени лешници и ще се пристрастите към хапването на този вариант на течния шоколад, а бурканчето с купен от магазина ще се застои на рафта в хладилника. 

Течен шоколад от авокадо


Лично на мен много ми хареса този експеримент и когато ми се приискваше да си хапна една малка вафличка, си загребвах лъжичка-две от този веган десерт. Приготвен така, издържа в хладилник около три-четири дни.

Необходими продукти:

Източник: craftyourhappiness.com  
1 добре узряло авокадо
2 ч.л. натурално какао
мед на вкус
есенция ванилия за аромат
30-40 г фино смлени печени лешници по желание

Течен шоколад от авокадо

Авокадото трябва да е добре омекнало, за да се получи гладка и приятна консистенция. Ако имате такова, което вече е престояло дълго време, му дайте шанс с тази импровизация. Пасираме авокадото на фино пюре.
Към него добавяме какаото, меда, ванилията и фино смлените в блендер лешници, които са по желание, но придават приятна текстура и аромат.
Смесваме всички продукти много добре и прибираме течния шоколад в бурканче. 

Да ви е сладко! :)

4 коментара

  1. Отговори
    1. Подхожда си и намазано на филийка - препоръчително пълнозърнест хляб, но и просто така като кремче също е много вкусно. :)

      Изтриване
  2. Чудесна рецепта, правих подобен шоколад с авокадо и аз.Използвам и рожковото брашно за целта.Чудесен шоколад се получава.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Досега не съм опитвала рожково брашно, макар че съм виждала доста рецепти с него. Ще пробвам и с него. :) Благодаря за идеята, Елена! :)
      Поздрави!

      Изтриване