Едни (полу)сполучливи кроасанчета с шоколад

Видях, че има охладено бутер тесто, реших да купя, без да съм решила предварително какво ще майсторя с него. Постоя си няколко дни в хладилника и се сетих, че едни мързеливи кроасанчета с шоколад ще са една вкусна добавка към кафето на нашите/млякото с какао в моя случай. Запретнах ръкави, изгледах предварително видео рецептата на Бон Апети.

Крроасанчета с шоколад

Общо взето приготвят се елементарно, няма никаква врътня... НО изобщо не се получиха добре, изобщо не се надуха, не станаха пухкави, а си останаха едни миниатюрни, леко сбити, но поне пък изпечени. Чаках ги да се наканят да се надигнат поне мъъъничко, но не. Те си останаха упорито в същата форма. Бях се нагласила и за хубави снимки, и за публикуване на рецептата. Като ги извадих от фурната окончателно се отказах. Но после размислих. И провалът си е някакъв опит и си признавам, че грешката ми може би идва от това, че леко разточих тестото. Може самото тесто да не е било в ред, не знам (използвах охладеното на Белла, уж продуктите им са качествени и не съм имала проблеми преди с тях). 


Крроасанчета с шоколад


Следващият път пак ще се пробвам да ги направя - няма да разточвам и тогава се надявам, че ще станат като хората. :)
Докато са топлички са най-вкусни, с течен шоколад отвътре. :)  

15 коментара

 1. Как така са несполучливи, не мисля, даже са много наред, не си допуснала никаква грешка, не е задължително да се надуят много, това тесто е много хубаво, но то е по финно от другите и не се вдига много, извода е, че са великолепни малки кифлички! Пия кафе, де да имаше сега една кошничка до мен!
  Прегръдка!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. На снимката и аз не знам как изглеждат като душички направо. :) Съгласна съм с теб, Линка, че тестото е много фино и поради тази причина си мисля, че не трябваше да го мачкам с точилката и да му сплесквам слойчетата. Пращам ти една кошничка с кроасани за кафенцето! :)
   Прегръдки и много усмивки! :)

   Изтриване
 2. Изглеждат идеално, Светле! Бих си хапнала от тях с удоволствие! Хубава неделна вечер! :)

  ОтговорИзтриване
 3. Прекрасно изглеждащи кроасанчета!
  Поздрави! :)

  ОтговорИзтриване
 4. Светле, много са си хубави! :) С удоволствие ще си взема едничко.
  Иначе и аз все се изкушавам и малко разточвам, а май не трябва. ;)
  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 5. Светле, те са си направо идеални. Грабвам си едно и ти пожелавам усмихнат ден!

  ОтговорИзтриване
 6. Винаги разточвам бутер тестото,защото аз пък точно това не харесвам-да е прекалено въздушно и се троши много.Идеални са ми на мен кифличките ти,Светле,прати няколко през монитора :) .
  Прегръдка и успешна седмица!

  ОтговорИзтриване
 7. Благодаря ви! Много сте мили и както винаги ме радвате с коментарите си!
  Ще преименувам публикацията си заради вашите позитивни мнения! :)
  Роси, а на мен точно това трошене ми харесва, нищо че после трябва да обирам с прахосмукачката трохички от килима. :)
  Успешна седмица ви пожелавам и много усмивки! :)

  ОтговорИзтриване
 8. Светле много са си хубави! Идеални за следобна закусчица! Но и аз се присъединявам към Роси за разтрошаването :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти, Лу! Разтрошаването на мен ми харесва и като не се получи си мислех, че са пълен провал (нищо че не останаха). :)

   Изтриване
 9. Е, как така (полу)сполучливи кроасанчета,напротив - красота! Вкусно изглеждат,мила ми Светле и даже си вземам 2-3 за млякото! Хубав ден,мила ми Светле и весел празник на Християнското семейство!Много поздрави и всичко добро от Катя!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Е, снимката е малко по-хубава, но пък няма как всичко да ни се получава, допускат се и грешки понякога. :) Радвам се, че ти харесват, Кате! Честит да е празника и на теб!

   Изтриване
 10. Светле, моля те, не говори така за кроасанчетата си! Толкова са си хубави! Аз пък понякога знаеш ли как обичам, когато бутер тестото е малко по-сплъстено :) То по принцип на мен никога не ми бухва много, а правя само банички със сирене и яйце. Сигурно от това, че при кроасанчетата има по-голяма завъртулка, тестото натежава и не иска да бухне. С домашно това не вярвам да се случи де.
  Много се разфилософствах, вземам си две, три кроасанчета и млъквам :)
  Хубав уикенд!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти, Зори! След твоя коментар вече се убеждавам съвсем, че са си били наред. :) Виж за завъртулките не се бях замисляла, може би си права. Как ми се иска да си направя домашни истински кроасани... Но все нямам време за повече експерименти в готвенето. :( А пък банички с плънка като твоята и аз съм правила, но пък там ги прегъвам на две само и може би затова бухват малко повече.
   Хубав да е и твоят уикенд!

   Изтриване
 11. Определено не са несполучливи, но ако ти го чувстваш като провал, това не е лошо. И аз съм имала много провали и си права, че е все някакъв опит, ние се учим все пак. И според мен евентуалната ти грешка е, че си го разточила. Нищо, следващия път ще доусъвършенстваш рецептата! :)
  Поздрави!

  ОтговорИзтриване