Салата с макарони и майонеза

Наричана още "Италианска салата", този вариант на зимните по-тежки салати би се харесал на тези от вас, които обичат паста, приготвена във всякакви варианти. Аз не съм от тези хора! Не съм почитател на пастата и спагетите. Странно или не, това е самата истина. Сигурно някои биха ме попитали как така и защо. Обяснение нямам, просто така. Не съм имала бедствени опити или нещо, което да ме накара да не ми е любимо хапването на този вид ястия. Е, със сладките макарони за закуска нямам никакви проблеми, защото ги обичам много.
Но не моите предпочитания са тема на тази публикация, в която дадох шанс на себе си и на другите дегустатори около мен да опитат нещо различно от традиционните салати с майонеза, като руската, например. И резултатът ни хареса.
Продуктите са доста простички и малко на брой, но вие бъдете по-уверени и смело се доверете на своите фантазии и вкусови предпочитания.

 Салата с макарони и майонеза

Необходими продукти:
идея: Бон Апети

250 г шунка
250 г кисели краставички (може и повече)
200 г макарони 
150 г майонеза
сол на вкус

Първо сваряваме макароните в подсолена вода, в която наливаме и малко олио (около 2 с.л.), за да не се слепят при варенето. Когато са готови, ги отцеждаме и ги оставяме да изстинат.
Нарязвам краставичките и шунката на кубчета.
В купа смесваме макароните, краставичките, шунката и майонезата. Посоляваме на вкус. Разбъркваме и поднасяме.

12 коментара

  1. И аз не харесвам всякаква паста, но тази салатка ми харесва. ;) Правила съм я и наистина е доста вкусна. А най-вкусно ми е да хапвам прясна паста - имах щастието да опитам. Горещо ти препоръчвам, Светле!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, благодаря ти!
      Правя най-често лазанята с пресни кори и много ми харесва. Дали ще е като кори или спиралки, май вкусът ще е подобен. Така че вярвам, че е вкусно! :) Поздрави!

      Изтриване
  2. Светле, аз пък обожавам паста и тази салатка също ми е сред любими ,е с различни модификации, но в основата си е това , което ти си ни приготвила.
    Хубав ден от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Нати! Модификациите наистина могат да са много, също както и при руската салата. :)
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Ние пък не харесваме сладки макарони,но то затова е море от рецепти за всички вкусове,Светле,а твоята салата у нас би била горещо и радушно приета,много я харесваме!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно така е, Роси! Абсолютно съм съгласна, че вкусовете са безкрайно много. Въпреки че не са ми любими, опитах отново солен вариант, но определено на сладки и на фурна са ми най-любими. :D
      Прегръдка!

      Изтриване
  4. Прекрасна салата
    !Благодаря,Светл
    е...не съм я правила поне от 3-4 години

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че съм ти припомнила тази идея за салата, Миленка!
      Поздрави!

      Изтриване
  5. Светле, нищо че не обичаш паста, тази салатка си я приготвила перфектно!! Често правя такива салатки и се одобряват винаги, особена ако има и чашка с ракийка около нея ;) :D
    Прегръдка, миличка и приятна вечер!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Руми! С чашката ракийка и аз съм съгласна, че доста си подхожда тази салата.
      Прегръдка и хубава вечер за теб!

      Изтриване
  6. Така ми е по вкуса тази вкусна красавица, че с удоволствие бих я хапнала както като салата, така и като основно ястие.., ми да, всичко си има :)
    Поздрави, Светле!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Танче! Радвам се, че салатката ти е харесала!
      Поздрави!

      Изтриване