Руло от тиквички с крем сирене

Блат, приготвен с настъргани тиквички, завит на руло с пълнеж от крем сирене. Накратко това представлява самата рецепта, за която ще ви дам по-подробни указания няколко реда по-надолу.


 
Стъпките са много лесни за изпълнение, но накрая получаваме ефектно предястие, с което определено ще впечатлите своите гости и близки. А защо не и колеги?
Наскоро опитах това руло, приготвено с много любов от едно слънчево и много усмихнато момиче (моята колежка Алекс). Тя ми предостави рецептата, която приготвих почти без никакви промени. 
Първият път, когато го приготвих, добавих заквасена сметана към пълнежа и затова той стана по-течен, което по-скоро повлия на визията на рулото, но не и на вкуса. 
Сега използвах само крем сирене Филаделфия, но може да използвате и друг вид. 
И така с благодарност към Алекс за рецептата, преминавам и към самите съставки. :)

 
Необходими продукти:

за блата:
3 яйца
4 тиквички (около 1 кг)
100-120 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
сол и черен пипер на вкус
половин връзка копър

за пълнежа:
250 г крем сирене Филаделфия
сол и черен пипер на вкус
ситно нарязан копър
скилидка чесън по желание


Първо приготвяме блата за рулото. Настъргваме тиквичките на ренде, посоляваме ги и ги оставяме за няколко минути. След това ги изцеждаме много добре, за да няма вода в тях.
Разбиваме яйцата, добавяме към тях тиквичките, нарязания на ситно копър, черен пипер. 
На части добавяме брашното, смесено с бакпулвера и разбъркваме добре, за да няма бучки в тестото. Тестото не се получава много гъсто. Затова и с точност изтеглих брашното. Ако тестото е много гъсто, блатът ще е доста сух и по-трудно ще се оформи на руло.
Разпределяме тестото в тава, покрита с хартия за печене (тавата е голяма правоъгълна, която е в комплект с фурната).

Руло от тиквички с крем сирене

Блатът се пече около 15 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Оставя се да изстине добре.
Пълнежът се приготвя, като смесваме всички съставки. Намазваме блата и завиваме на руло. 

Оставяме за няколко часа, за да се стегне и сервираме.

Руло от тиквички с крем сирене

2 коментара

  1. Много красиво и лесно за приготвяне руло Светле.Имам подобни рецепти от руски сайтове със и без добавка на брашно.Правила съм такова руло, но без брашно и също става страхотно и много красиво.Чудесно е и твоето, записвам рецептата и ще пробвам.Все още има сезонни тиквички.А пълнежът може да се направи и с други добавки например авокадо.
    Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели! В действителност има много варианти на рулото и си мисля, че брашното може да се замени с друго или да се пропусне, но тогава не съм сигурна дали ще успее да се навие добре (ще опитам някой път). И докато все още има свежи тиквички по пазарите може да експериментираме. :) Може да се сложат и печени червени чушки за цвят, правила съм подобна комбинация и също е вкусна. :)
      Поздрави и много усмивки! :)

      Изтриване