Бисквитена торта

Всеки обича да похапва нещо сладко, но обикновено свързваме десертите с отделяне на много време и усилия. 

Бисквитена торта

 
Да не забравяме и притесненията дали ще се получи изобщо или не. Покрай наистина сложните за направа десерти се откроява един (дори са повече), който е изключително вкусен и най-важното - прави се бързо и с малко продукти.

Необходими продукти: 

1 пакет бисквити "Закуска"
1 литър прясно мляко
150 г захар (може и повече, ако искате да е по-сладка тортата)
1 пакетче нишесте
 
 
Млякото се поставя на котлона да заври, като преди това сме сложили захарта. Нишестето се разтваря в малко мляко или вода (обикновено на пакетчето има указания колко мляко/вода да се използва) и се прибавя към млякото. Непрекъснато трябва да се бърка, докато се сгъсти крема, а това обикновено става за 2-3 минути.
В тавичка една до друга се подреждат бисквитите, а отгоре се слага крем. След това отново слагаме бисквити и отгоре нанасяме крем. Накрая завършваме с крем. Оставяме десертът да се охлади и да стегне. По желание може да се украси с шоколадови пръчици, смлени ядки или въобще каквото фантазията ви сътвори.
*Обикновено тортата се получава с два-три "блата", но това зависи от големината на съдът, в който се прави тортата и от количеството на продуктите.
** В някои рецепти бисквитите се потапят в мляко, за да омекнат повече, но според мен това не е необходимо, защото след няколко часа тортата е идеална за консумация, а бисквитите са достатъчно мекички.

2 коментара

  1. как да разпечатам рецепта

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте!
      В дясно до рецептата ще видите три бутенчета, едно, от които е print. Предполагам, че така ще можете да принтирате рецептата.
      Друг вариант е да изпратите рецептата на Вашия имейл, като използвате бутончето под рецептата, разположено над оценките. След това може да си я принтирате.
      Хубав ден и приятно хапване на тортата! :)

      Изтриване