Пълнени патладжани със сирена и кашкавал

Астрономическото лято вече е факт, а с него идват цветните ястия със зеленчуци, свежите леки десерти, вкусните вечери на открито, приятните и интересни емоции.

Пълнени патладжани със сирена и кашкавал


За вкусните вечери ще се погрижа аз, като ви дам лесни идеи как с малко продукти и със сезонни зеленчуци да си приготвите апетитна вечеря, а за последното са се погрижили от Az-jenata.bg с играта "Моята вкусна и екзотична кухня". До 12 юли може да им изпратите своята любима рецепта от световната кухня. Повече за условията и наградите, може да прочете на страницата на играта. Успех на всички! 😊

А сега малко повече за рецептата.
 
За днешната рецепта не са необходими много усилия и специални умения за подготовка на патладжаните, тъй като те се изпичат във фурната и се карамелизират много приятно, което от своя страна дава допълнителен вкус. Този начин на термична обработка видях преди време в сайта на Йоана и оттогава съм експериментирала няколко пъти с различна плънка.
 

Необходими продукти:

3 по-малки патладжана или 2 по-големи
150 г сирене котидж
150 г краве сирене
няколко листенца босилек
1 домат
кашкавал за поръсване
сол на вкус
олио за намазване

Разрязваме патладжаните по дължина и ги посоляваме. Оставяме ги за около половин час, за да се отдели горчивината им.След това ги измиваме и ги поставяме с разреза надолу в тава, покрита с хартия за печене и намазана с малко мазнина. Поливаме ги с малко олио и отгоре. Печем в предварително загрята фурна на 180-200 градуса, докато омекнат.
Натрошаваме краве сиренето и го смесваме със сиренето котидж. Подправяме с нарязан на ситно босилек. Може да замените котидж сиренето с крем сирене, извара или рикота.

Пълнени патладжани със сирена и кашкавал

Когато са омекнали и са се зачервили патладжаните, ги обръщаме с разреза нагоре. С помощта на лъжичка притискаме, така че да се получи вдлъбнатина.
Разпределяме сместа в патладжаните. Отгоре подреждаме тънки резени домати и настъргваме кашкавал.
Връщаме ястието във фурната, за да се запече кашкавала.
Поднасяме ястието с любимата си салата и се наслаждаваме на вкуса на лятото.

Вълнуващо лято ви желая!

Моята вкусна и екзотична кухня

Прочети още на: https://www.az-jenata.bg/a/8-svobodno-vreme/50756/


Моята вкусна и екзотична кухня

Прочети още на: https://www.az-jenata.bg/a/8-svobodno-vreme/50756/


Няма коментари