Козуначени фунийки, шарени яйца и светъл Великден!

Христос Воскресе, приятели!
Пожелавам ви домовете ви да са озарени със светлина и благополучие! Бъдете здрави и щастливи! 

На днешния голям празник ще ви покажа и козуначените фунийки, с които украсих и подсладих изминалите светли и доста топли дни.
 
Козуначени фунийки

Днешната ми публикация е по-скоро идея, като точни пропорции и описание няма да давам, защото за тези фунийки са ви необходими, разбира се, метални фунийки, около които да завиете козуначено тесто, както и пълнеж. В моя случай това беше щедро количество течен шоколад.
За направата им, както ви споделих в изминалата си публикация, използвах част от добре втасалото ми тесто по тази рецепта.
Тестото (използвах около 350 г) разточих на тънка правоъгълна кора, нарязах я на лентички и след това увих около формичките. След това се оставят отново да втасат, докато удвоят обема си. Изпекох ги за около 20 минути в загрята фурна на около 180 градуса.

Докато са още топли, формичките се отстраняват, а фунийките се оставят да изстинат.

Козуначени фунийки
 
Накрая се пълнят с течен шоколад, който напълних в пош със звездовиден накрайник. Количеството течен шоколад, което използвах за напълване на 12 броя бе около 200 г.
 
Козуначени фунийки

И за финал завършвам своята кратка публикация с малко шарени яйца, като за тяхната украса тази година използвахме седефена боя на Dr. Oetker и останахме доста доволни от резултата. 

Козуначени фунийки

Козуначени фунийки

Няма коментари