Рецепти за празничната трапеза

В тази публикация искам да събера всички рецепти, които до момента съм приготвяла покрай Коледа и Нова година, за да улесня всички вас, приятели и читатели на моя блог, да подберете идеите за празничното меню.
Рецепти за Коледа и Нова година
Започвам първо с коледните сладки, които приготвям по-рано - обикновено, преди Бъдни вечер.

На първо място е рецептата на моята любима баба за меденки. Тя ги приготвя с пълнеж, който е описан по-подробно в рецептата: Коледни меденки с пълнеж
А днес аз ги приготвям с картинки от фонданова хартия. Не са толкова вкусни, колкото нейните, разбира се, но стават много красиви и вместо картичка с пожелания може да подарите на своите близки една такава меденка: Коледни меденки с принтове на фонданова хартия.
В последните няколко години съм поръчвала такива принтове онлайн от Сладката къща. Тази година реших да поръчам от друг сладкарски магазин Rocake и също съм доволна от дизайна и качеството на принта.

Ако предпочитате домашните на вкус и вид сладки - с масло, ядки или какао, то следните рецепти са подходящ избор:

Рецепти за Коледа и Нова година
Освен сладки, на трапезата за Коледа или Нова година често присъстват и други десерти като щолен, баклава или друг вид празничен сладкиш:


Тортите, които съм ви показвала през годините са наистина много, но сред тях се открояват такива, които носят своята история и които винаги ще са модерни:

 И още подходящи идеи: 
Салатите и предястията, които може да приготвите и които са подходящи за зимните празници:


Трапезата на Бъдни вечер, Коледа, Нова година и празниците след тях няма да са същите без празничните погачи и обредни хлябове, които са задължителни.
Първо място заема постната питка с паричката за късмет, която приготвяме на Бъдни вечер.
В раздела Питки може да изберете още много други варианти, като тук съм подбрала най-красивите и интересни оформяния, които съм правила през годините:


Основните ястия, които приготвяме вкъщи най-често са със свинско, в комбинация с домашно червено вино:
 Рецепти за Коледа и Нова година

Рецепти за Коледа и Нова година

Завършвам празничната публикация с тематични и подходящи за този сезон напитки:


 Светли и вкусни празници, приятели! :)

Няма коментари